Mesta u Beogradu koja morate posetiti

Za posetioce naseg sajta smo izdvojili nekoliko lokacija koje vam predlazemo da uvrstite u svoj kalendar boravka u Beogradu. Vodicemo se izrekom da slika govori vise od reci, pa cemo biti kratki u opisima najcuvenijh lokacija u Beogradu.

1. Beogradski klubovi, splavovi i kafane

Nema slike koja bi na pravi nacin mogla docarati atmosferu u klubovima sirom Beograda. Tekst sa najpoznatijeg turistickog vodica na svetu – sajta Lonely planet ce vas sigurno podstaci da ne propustite cari nocnog zivota Beograda. Klubovi, splavovi, kafane, sta god da odaberete, necete pogresiti.

2. Skadarlija – boemski kraj

Skadarlija apartmani Beograd Skadarlija apartmani Beograd

3. Ada Ciganlija – Beogradsko more


Ada Ciganlija je zelena, pescana Ada na reci Savi, popularno nazvana Beogradsko more. Pored kupanja, Ada Ciganlija vam przua brojne prilike za dobar provod poput skijanja na vodi, iznajmljivanja bicikala, prelepih kafica i restorana, kao i bogat nocni zivot.

Ada ciganlija Beogradsko more Ada ciganlija Beograd

4. Kalemegdan i Beogradski pobednik


Kalemegdanska tvrdjava je sigurno najposecenije turisticko mesto u Beogradu, ujedno i najveci gradski park i najznacajniji kulturno-istorijski kompleks u gradu.
Kalemegdanska tvrdjava Kalemegdan

5. Hram Svetog Save

Za ljubitelje kulture, obavezno posetite ovo remek delo svetske arhitekture. Hram se nalazi na Vracaru, u sirem centru grada.
 Hram Svetog Save Hram Svetog Save na Vracaru

6. Knez Mihailova ulica

Knez Mihailova ulica je najpopularnija pesacka i trgovacka zona u Beogradu, ujedno i nezaobilazna destinacija svim gostima Beograda. Ne propustite da upoznate glavnu ulicu u gradu i otkrijete zasto je bas ona glavna ulica.
  Knez Mihajlova ulica Glavna ulica u Beogradu - Knez Mihalova

7. Gardos Zemun

Kula Gardos u Zemunu privlaci veliki broj turista kako svojim starinskim ambijentom i autenticnoscu, tako i velikim brojem restorana sa prelepim pogledom na Dunav. Jedinstvena atrakcija su i predstave na otvorenom koje se igraju leti. Knez Mihajlova ulica

8. Novi Beograd – prestonica sopinga i velikih manifetacija

Novi Beograd je poslovni centar Beograda, poznat po svojim soping molovima Delta City-ju i Usce shopping centru. Za turiste je interesantna i Beogradska arena, najveca hala u zemlji, u kojoj se neprekidno odrzavaju mnoge manifestacije. U ovoj hali je odrzano Evropsko prventstvo u kosarci 2005. godine, Univerzijada 2009. godine, veliki broj gostovanja poznatih svetskih zvezda kao sto su Jennifer Lopez, Sting i mnogi drugi.
Delta City Novi Beograd Trzni centar Usce Novi Beograd