Reset Password

Your search results

Medicinski turizam

8th July 2017 by Apartmani Beograd

medicinski-turiyam-u-beogradu

Potraga za adekvatnom medicinskom uslugom po pristupačnim cenama otvorila je jedno novo poglavlje turizma, naročito u međunarodnim okvirima. Šta medicinski turizam predstavlja zapravo? Koliko ste uopšte upoznati sa ovim terminom? Bitna napomena je da se pored ovog koristi i izraz zdravstveni turizam koji je mnogima u Srbiji još uvek nepoznanica. Radi razjašnjenja nedoumica nekoliko narednih redovaomogućiće detaljniji uvid u suštinu ove inovacije pod patronatom posebnog turističkog sektora, kao i asortiman usluga koje Apartmani-Beograd pružaju svim zainteresovanima za ovaj vid putovanja.
Beograd je postao veoma popularan među turistima koji svoje opravdanje za putovanje nalaze upravo u potrebi za medicinskim zahvatima različitog tipa. Šta je to što glavni grad Srbije nudi?

• Neophodnu sigurnost saradnje sa izuzetnim stručnjacima iz sveta medicine
• Povoljne cene usluga
• Pristupačne cene smeštaja tokom boravka

Dakle, Srbija je potpuno otvorena za zdravstveni turizam koji je u masovnoj ekspanziji sa posebnim akcentom na prestonici. Kada se govori o potencijalnim turistima tu spadaju apsolutno svi, bilo da se radi o samim stanovnicima Srbije ili njenim građanima u dijaspori, pa čak i o inostranim posetiocima iz svih zemalja sveta. Mnoge svetski poznate ličnosti upravo su odabrale Beograd kako bi se upustile u proces poboljšanja svog izgleda ili postizanje adekvatnih rezultata usled medicinske usluge zbog pojedinih zdravstvenih problema. Na raspolaganju su brojni različiti bolnički kompleksi državnog ili privatnog tipa, rekreacioni kompleksi, spa centri i stomatološke ordinacije. A najbitnije od svega je da svi pomenuti medicinski objekti pružaju adekvatnu pomoć, relativno jeftinu uslugu i bezbroj opcionih usluga.

Do sada se kao najrazvijenija oblast medicinskog turizma pokazao dentalni turizam. Podaci istraživanja pokazuju hiljade posetilaca dolazi u Beograd baš sa ciljem potrage za stomatološkim uslugama kako bi se u svoje zemlje vratili sa blistavim osmehom. Napomena je da sigurno hoće! Ono što će sigurno dodatno pospešiti razvoj ove grane zdravstvenog turizma jeste nedavno prezentovana start up ideja o pokretanju internet platforme pod nazivom „Rent a dent“. Na taj način će svim zainteresovanima biti omogućen brz i jednostavan uvid u podržavajuće usluge i cene stomatoloških stručnjaka u saradnji sa pomenutom platformom. Tako se kroz 3 nedelje očekuje zvaničan početak rada ove inovacije sa još jednim ciljem, a to je sigurnost i bezbednost posetilaca koja je od ključnog značaja. Da bi se vaš dolazak u Beograd mogao smatrao potpunim mi nudimo brojne stambene jedinice prilagođene modernim kriterijumima, neverovatnog enterijera i udobnosti. Naš cilj je da svi naši posetioci odu iz Beograda zadovoljni, kako uslugom zbog koje su tu, tako i zbog idealnog smeštaja koji je od velike važnosti svakome. Stoga Apartmani-Beograd su otvoreni za sve medicinske turiste tokom čitave godine, uz napomenu da se naše smeštajne jedinice nalaze širom grada.

Estetski turizam podrazumeva sve hirurške zahvate estetskog karaktera uključujući i plastičnu hirurgiju. Kada je reč o plastičnoj hirurgiji postoje podaci da oko 10000 posetilaca upravo dolazi zbog ovog tipa medicine. Od
ukupnog broja, 30% čine inostrani državljani koji su prepoznali kvalitet i stručnost beogradskih medicinskih radnika.

medicinski-turizam-beograd

SPA turizam predstavlja pristup SPA centrima koji nude usluge oblikovanja tela, gubitka suvišnih kilograma, različite luksuzne tretmane, ali i relaksaciju. Dakle, podela SPA centara se sortira prema uslugama, a to su resort SPA, rekreativni SPA centri, medicinski SPA i SPA centri za dnevnu upotrebu. Svi oni se mogu pronaći širom Beograda s obzirom da sam grada sadrži ponudu od oko 25 SPA centara na svojoj teritoriji.
Što se tiče rehabilitacionog turizma, on svakako nije prisutan u Beogradu koliko u drugim gradovima Srbije jer podrazumeva postojanost centara nalik na banje. Sa druge strane Beograd nudi adekvatne specijalizovane rehabilitacione centre namenjene aktivnim ili rekreativnim sportistima, ali i svima koji ne dolaze iz sveta sporta. Usluge koje se mogu pronaći su vraćanje ili pobošljanje oštećene ili izgubljene funkcije određenog dela tela koje su najčešće posledica povrede, hroničnih ili akutnih bolesti, razvojnog poremećaja ili anomalija ili određene medicinske intervencije.

Poslednja grana medicinskog turizma koja je u priličnom usponu u Beogradu još od 2005. godine jeste transrodni turizam. Jasno je da mnogi turisti koji su godinama hrlili prema Tajlandu zarad ovakvih komplikovanih medicinskih intervencija danas mogu jednostavno izvršiti promenu pola i u Srbiji, odnosno njenoj prestonici.
Naši apartmani su dostupni svima, naročito smo otvoreni za saradnju sa pristalicama medicinskog turizma. Nudimo odlično locirane stanove i apartmane, kao i pristupačne cene za sve korisnike. Vidimo se u Beogradu!